MENU LOGIN 
   Redirecting... ...to our OLD website!


We're still in the process of converting the site to the new format.

Apologies for the inconvenience and thank you for your understanding.

-Matt, Admin

5

Ok - go now to OLD site

No thanks - stay on NEW site


Technical Motorbike Help

Running problems

Running problems - Forums [Biker Match] Running problems - Forums [Biker Match]
Home / Search Forums / Technical Motorbike Help /

Running problems

 Posts: 10       Pages: 1/1

Post Reply
i have a harley-davidson 1200xl 48
It runs ok for about 10 miles then pops and misses like fuel new plugs added,
Really worried ive got a bag of bolts

Any serious solutions would be great

   Update Reply
Samcro68 @ 20/09/2020 20:22  

You could look for the ECM error codes as a start.

Here's how to do it.

https://www.hdforums.com/how-tos/a/harley-davidson-sportster-how-to-obtain-diagnostic-trouble-codes-412791


   Update Reply
yorkie mick @ 20/09/2020 22:15  

Could be a simple fuel blockage,, look at easy fixes first.

   Update Reply
Deleted Member @ 20/09/2020 22:52  

Fuel filters are an easy check and can be washed clean.. I dont know much about Harley fuel systems but there will be filter(s) in there somewhere

   Update Reply
Kawasakitrev1 @ 20/09/2020 23:38  

For what they cost its worth buying a new one.

   Update Reply
Deleted Member @ 20/09/2020 23:43  

The list is long but as already stated start with the simply 1st. fuel filter you could also have a clogged air filter runs fine till it gets warm then will need increasing air which she can't get. Don't forget the plugs

   Update Reply
JP @ 21/09/2020 05:39  

Wotcha.
Could also be the breather blocked in the filler cap ( or wherever they put 'em these days ).

   Update Reply
GHW @ 21/09/2020 13:21  

I had this on my old FLT, turned out the mechanic put the wrong plugs in....

   Update Reply
TheSlasher @ 21/09/2020 17:03  

Just reminded me now Lynn. Some Pratt (or was it me been a prat 😂🤣) convinced me (a dealer) to put some of those plugs in with a fine centre diode where you don't have to alter the gap (forgot what they're called?) and my sporty conked out up on the North York Moors, near Whitby. Nearly getting stranded. Putting my old ones back in ( in my pack) got things moving again.
Phew good job I'd kept them and was carry them at the time.

   Update Reply
yorkie mick @ 21/09/2020 21:47  

Could be the coils , I think they play up when they get hot , if it's running for first few miles and his fine , but then plays up when up to temperature, valve clearance up to spec ?

   Update Reply
zx12r ninja 03 @ 22/09/2020 19:49  

 Posts: 10       Pages: 1/1

Back to top
Facebook Twitter Google Pinterest Text Email