Help!

The below settings are what should be set before using the website.  All these settings can be found by opening Internet Explorer and clicking TOOLS then INTERNET OPTIONS.  NB: This will differ for different browsers

  • Cookie settings. Click the PRIVACY tab. Set to Medium High or less
  • Security settings.  Click on the SECURITY tab.  Select INTERNET and set to Medium or less
  1. I have not received my Activation Email
  2. The website does not remember me/auto-login
  3. My photos are too big, how do I resize them?
  4. My profile does not appear in searches
  5. My profile does not appear on the homepage
  6. I cannot send messages to a specific person
  7. How can I remove my profile?
  8. I cannot upload pictures
  9. My uploaded pictures are deleted immediately
  10. People have disappeared from my favourites list
  11. My profiles has "No Picture" displayed as a photo
  12. My forum topic/post is no longer visible
  13. My payment has been sent but my account has not been updated
  14. How do I unsubscribe/stop payments?
  15. How do I delete my account?
  16. I want to stop receiving MatchMaker alerts
  17. I want to remove my proxy server
  18. My photos are always deleted - why?
  19. Why am I asked to upgrade to send messages when it used to be free?
  20. How do I extend my subscription before my subscription runs out?
  21. Why can't I send my 25 free messages?

 

1) I have not received my registration Activation Email

Answer: This is more than likely because you have entered an invalid email address during signup or you have Spam filters/Junk mail folders.  Check these first (especially on Hotmail and Yahoo addresses)

If you are sure that the email has not been received, please use this link to resend it...
https://www.bikermatch.co.uk/sites/bm/myaccount/resend_activation.asp

Please always wait up to 3 hours before contacting us for further assistance, as email can sometimes be delayed.

Please contact us if you would like us to investigate and/or change your email address.  You can also re-register using a correct/valid email address.  However, you will be unable to use the same username as you originally created.

2) The website does not remember me/auto-login

Answer:  This is due to cookies being disabled in your internet browser.  If cookies are enabled, then you have settings on your PC that are deleting cookies from your computer (e.g. Clean-up settings when shutting down your PC).

3) My photos are too big, how do I resize them?

Answer:  Photos have to be of a reasonable size to be uploaded to Biker Match.  This is to enable our members to be able to upload more photos whilst still using the same amount of space.  If you are unsure how to resize a picture, please use the manual guide below, or download the auto-resizing program...

Guide (Select format): Adobe Acrobat, Microsoft Word
Program: JPEG Resizer (Important: Use this example configuration)

4) My profile does not appear in searches

Answer:  This is because your profile is disabled.  Please login to your account and select to "Enable" your profile from the Profile tab.

5) My profile does not appear on the homepage

Answer:  Only qualified profiles appear on the homepage.  These are profiles that are enabled, have at least one picture uploaded, have been online more than 24 hours for vetting and belong to a fully subscribed account.

6) I cannot send messages to a specific person

Answer:  This may be because the user has blocked you from contacting them.  If you require more information, then please contact us directly

7) How can I remove my profile?

Answer:  To remove/disable your profile, simply login to your account and select to "Disable" your profile from the Profile tab.

8) I cannot upload pictures

Answer:  In the first instance, please try using Internet Explorer or Firefox internet browser.  Please ensure that the file is below 300kb and is of .jpg or .gif format on your PC.  Please also make sure that you are not uploading a shortcut to a file, but the actual file itself.

9) My uploaded pictures are deleted immediately

Answer:  Uploaded images that are over 300kb, or are not .jpg or .gif file format will be deleted instantly.  Please upload a file of the correct type and size.

10) People have disappeared from my favourites list

Answer:  When users disable their profile, they will be removed from all Favourites lists globally.  If the profile is enabled again, then it will be displayed in your favourites list without you having to re-add it.

11) My profiles has "No Picture" displayed as a photo

Answer:  This is a standard image that is used for profiles when no image has been uploaded.  Please upload at least one photograph, and set it as "My best picture" for it to be used.  Biker Match will also set this image as your default picture if you do no use a suitable photograph as your "Best Picture" (This should be a picture of yourself only).

12) My forum topic/post is no longer visible

Answer:  The Biker Match forum moderator team reserve the right to remove any post or topic from the forums.  This is to protect our members' best interests.  Biker Match does NOT have to provide any written explanation as to why a post or topic has been removed, but you are more than welcome to ask us.

13) My payment has been sent but my account has not been updated

Answer:  PayPal often takes a short period of time (Up to 1 hour) to update the Biker Match servers.  However, accounts are normally updated within less than a second.  If your account is not updated after one hour, then please contact us and we will be more than happy to investigate for you.

14) How do I unsubscribe/stop payments?

Answer: All new payments since 2010 have been single payments.  From now on you only "Top Up" your BikerMatch account when you want to use the full features of the site.  You do not therefore have a recurring payment and there is nothing you need to cancel or worry about.

Exception: There are about 10 original members of BM who are still using recurring payments but they have been on the site for many years.  If you're one of these dozen members you will already be aware you have a recurring payment and you can contact us directly for advice if you wish to cancel.

Thanks to everyone who supports the site. It makes a great difference.  If you choose to leave the site we hope to see you back again soon.

15) How do I delete my account?

Answer: If you no longer want to be an active member, please simply disable your account. The best way to do this  is...

If you wish us to manually remove your details, please click here. However, you will not be able to retrieve previous messages, profile, forum posts, etc once we have removed your account.  You will not receive any refund for unused premium access to the site.

16) I want to stop receiving MatchMaker alerts.

Answer: To stop receiving MatchMaker alerts, please log into your account and delete the MatchMaker alerts that you have created

17) I want to remove my proxy server

Answer: Proxy Servers are blocked from accessing BikerMatch by default.  To remove your proxy server, please follow this guide (Choose file format)...
Remove Proxy Guide (Microsoft Word version)
Remove Proxy Guide (Acrobat PDF version)

18) My photos are always deleted - why?

Answer: Photos which do not follow our site rules will be removed.  If you continue to upload photos that are not allowed, your account may be deleted from the site.  Our Rules, Policies, Terms & Conditions can be found here.  Remember to only upload photos of yourself to your Profile Pics album.  Your bike, holiday, house photos can be uploaded to additional albums which you may create.

19) Why am I asked to upgrade to send messages when it used to be free?

Answer: You can send 25 free messages as a standard user. After that you become a regular user of the site and we ask that you please contribute to advertising and running costs which keep the site going.  Without our members contributing there would be no website. We must heavily advertise BM in the media (printed and online) in order to always keep new people joining the site.  Without new members joining the site we would have to close down. The more people who contribute the more new members we can bring into the site through advertising.

20) How do I extend my subscription before my subscription runs out?

Answer: You cannot make a payment until your current payment has run out. This prevents duplicate payments and confusion.  You will be prompted to upgrade in the future whenever you try to use a premium feature with a standard account.

21) Why can't I send my 25 free messages?

Answer: Each new member of BM is allowed to send 25 reply messages with a standard account. However, the conditions are that the person being replied to must hold a full membership and you have not sent 25 messages previously (either as a full or standard member)

 



Remove these advertisements                  Advertise Here
Biker Match is a UK social, events and dating website by bikers, for bikers.  All British motorcyclists are welcome to join our large and exciting community free of charge in search of ride-outs, motorcycling events & rallies, biker dating & relationships, motorcycle help, motorcycle forums, biking news, racing news, motorcycle classifieds or just to get to know other UK bikers.  Create your profile and upload your photos now completely free.
Website copyright 2002-2017 www.bikermatch.co.uk.

Page generated in 0.0313 seconds. There are 1097 users online now.

Site tested and secured by Comodo HackerGuardian       Site tested and approved by McAfee SiteAdvisor      Site PCI DSS security approved      Site tested and secured by Comodo HackerProof       Site secured and validated using highest 2048bit encryption